Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği, Denizli’mizin erkân, eşraf ve esnafı tarafından 1966 yılında kurulmuş ve 1969 yılında “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsü kazanmıştır.

Ecdadımızdaki vakıf hizmetlerinin şuuru ve mesuliyetinin idraki içerisinde çaba göstererek, rabbimizin “İyilik ve takvada yardımlaşın” emrine ittiba ile peygamber efendimizin (s.a.v.) “Kim bir hayra delâlet ederse onu işleyenin ecrine nail olur.” Hadis-i şerifindeki müjdeye nail olmaya talibiz.

Cömert zengin ile gerçek fakir arasında bir köprü olma görevini ifa ederken, bağış ve yardımları ulaştırdığımız kardeşlerimizin “Allah razı olsun.” dualarının gerçek muhataplarının hayırseverler olduğunun bilincindeyiz. Çünkü bizler elçileriz.

Gerçek fakir ve muhtaç kişiler ve ailelere her türlü yardımı ulaştırmaya çalışan derneğimiz, ayrıca öğrenim çağındaki gençlerimiz için okul, yurt, kreş ve benzeri kurumlar açarak ve burslar vererek gençlerimize sahip çıkmanın yanında diğer sosyal faaliyetlerimiz ile de gerçek “Sivil Toplum Kuruluşu” olmanın haklı gururu ve süruru içerisindedir.

Derneğimizin başta kurucular kurulu olmak üzere, bugüne kadar hizmetleri geçen üyelerimiz, yönetim ve denetim kurullarında görev almış idareciler ile personel olarak vazife yapan fedakâr çalışanlarımıza, bizlere gönüllerini ve kapılarını açan hayırsever milletimizden vefat edenlere rabbimden rahmet niyaz ederken hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içerisinde uzun ömürler dileriz.

Geçmiş hizmetlerinden ötürü eslafımıza minnete rağbet ederken, ahfâdımıza da bu hayırlı faaliyetlerin içerisinde olmaları için hizmete davet ederiz.

Hepsine saygı, sevgi ve selamlarımı sunarım.

Troy Gray
CEO / Founder